Bondageskolen 1 - sikkerhet

Velkommen til den første delen av Bondage skolen. Jeg håper at denne artikkelen vil være til hjelp for de som har lyst til å prøve dette med Bondage. Når man driver med bindeleker så er sikkerheten veldig viktig. Uten sikkerhet så vil man føle seg utrygg og leken vil ikke bli så bra som man vil at den skal være. Først og fremst vær trygg på hverandre, det er første steg. Neste steg er å kunne litt om sikkerhet innen det man ønsker å leke. Og for de som ønsker å binde opp sin partner eller kanskje bli bundet opp så kan denne artikkelen være til hjelp. I allefall så håper jeg at det er til hjelp.
Første ledd vil dreie seg om sikkerhet ved Bondage, da sikkerheten SKAL være første prioritet så er det like greit å ta dette først. Her er det kanskje noen som tror dette blir komplisert, men det hele er sunn fornuft + litt til som ikke er vanskelig å huske. Better to be safe than sorry som man sier. *SMile*

Jeg vil også forklare ting her ganske grundig slik at misforståelser og slikt unngås + at dette blir lettere å forstå. Skriv gjerne spørsmål tilbake til meg så skal jeg se om jeg kan svare på det du lurer på. Du kan e-maile meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Sikkerhetspunktene man bør kunne er som følger:

1. Ha alltid en skarp kniv eller saks i nærheten. Knuter som man lager kan gå i vranglås, være vanskelige å få opp. Eller tenk deg situasjonen hvor brann-varsler plutselig går og man må løs og ut fortest mulig. Kan også være at den underdanige får panikk og kjemper vilt, hvordan skal man da klare å løsne knuter? Hva med besvimelser? Hjerteproblemer? Prøv å forutse alt som KAN skje og ha en løsning for dette. Ett lite tips er å lære seg knuter som løsnes veldig lett, man har for eksempel Flaggstikk med en slippløkke som det kalles, da er det bare å dra i den ene enden så vips er knuten løs. Samme som skjer med skolisseknute, løsnes enkelt. Det finnes veldig mange slike som kan benyttes.

2. Lær deg litt om livredning, munn-til-munn-metoden m.m. Hvordan bør man behandle en som besvimer, en med hjertelidelser kanskje? Ha en telefon innen rekkevidde for å kunne ringe 112 om det skulle være nødvendig. Som nevnt i punkt 1, prøv å forutse det som kan skje og hver forberedt på hva som eventuelt må gjøres.

3. Lær deg den underdaniges helse, har vedkommede noen lidelser man bør ta hensyn til? Hjertesykdom? Ryggplager? Blodsirkulasjon? Besvimer man lett? Jo mer man kan om den underdaniges helse jo bedre. Hvis han/hun har en lidelse som han/hun har medikamenter mot så lær deg hvordan de skal brukes. Det kan være så enkelt som sukkersyke og hvordan sette insulinsprøyte. Vedkommede som har slike lidelser kan lære den andre parten hvordan medikamentene brukes.

(Punkt 2 og 3 gjelder ikke bare bondage, men innen all BDSM aktivitet, som grunnleggende sikkerhet for at alle parter skal føle seg trygge i leken. De gjelder også for begge parter, hva om den Dominante får ett illebefinnede, hva må den underdanige gjøre for å hjelpe? Hvis den Dominante lider av noe alvorlig, bør man da la seg bli bundet opp så grundig at man ikke kommer løs uten at det er andre tilstede som kan hjelpe? Alt her kommer av sunn fornuft og normalt vett, prøv å tenk litt fremover om hvilke farer som kan oppstå, tenk på mulige løsninger slik at man er forberedt. Man trenger ikke gå opp til eksamen i legevitenskap, men litt informasjon bør man ha, jo mer jo bedre egentlig. En annen ting som gjelder all BDSM aktivitet er å være edru når dette gjøres. Ingen av partene bør være påvirket av alkohol, narkotika eller andre sløvende/berusende/hallisunogene midler. Disse svekker ens dømmekraft og man kan fort gjøre ting galt eller ting som man angrer på senere.)

4. Unngå å binde for stramt, man bør klare å presse en eller to fingre inn under tauet når det er ferdig strammet. Er tauet for stramt så vil det fort stoppe blodsirkulasjonen til den bundne og Bondage'en må løsnes tidligere enn beregnet. En annen fordel er å vikle tauet flere ganger rundt håndledd slik at trykket fordeler seg over mange viklinger og ikke bare en. Dette avhenger litt av hvor tykt tauet er, men en tommelfingerregel er 3-8 viklinger. Her er det også en fordel å kjenne til hva slags blodsirkulasjon den underdanige har, vi er alle forskjellige her. Tegn på at tauet er for stramt er at f.eks hendene blir hvite eller lilla, at de blir kalde og/eller klamme. Den underdanige vil også føle at hendene "visner", blir følelsesløse. Det at hendene "sovner/visner" og/evt "kribler/prikker" er ganske normalt, men i kombinasjon med noe av det andre så det er et signal på at tauene bør løsnes. Hvis tauene ikke blir løsnet, kan det oppstå nerveskader eller vevskader, noe som man helst vil unngå.

5. Det er visse steder på kroppen man bør unngå litt, særlig for de som er nye innen bondage eller ikke kjenner kroppen godt nok. Kroppen har flere store pulsårer som ikke ligger særlig dypt, og hvis noen av disse blokkeres over lengre periode, kan det få fatale følger med skader på nerver/vev/muskler som nevnt over. Jeg ramser her opp de viktigste punktene hvor slike pulsårer befinner seg: Hals, under armene, albuer, håndledd, lysken, bak knær og ankler. Merk at stort sett gjelder dette leddpunktene i kroppen. Andre steder i kroppen er slike pulsårer godt beskyttet inne i store muskler og slikt, så der er det ikke like kritisk. Men i leddområdene så kan det ikke være like "fyldig" og da "blottlegges" slike pulsårer. Stort sett så går det fint å binde alle disse punktene, men det bør gjøres ikke for stramt. Eneste punktet som man skal være enda mer forsiktig med er halsen, grunnet faren for å stoppe åndedrettet, samt at hjernen må ha nok tilførsel av oksygen hele tiden. Man kan fint legge tau bak nakken, men aldri foran , skal man gjøre det så må man vite 100% hva man driver med. Ta aldri sjanser. Håndledd, ankler, knær og albuer er her de mest sikre av de overnevnte punktene, men husk at man bør kunne dytte en finger inn under. Litt avhengig av den underdaniges helse, kropp og form.

6. Begynn med enkel Bondage, selv om man har veldig lyst på å prøve noe som man har sett på et bilde, en film eller noe. Det finnes teknikker som krever at man er eksperter i å binde opp folk og det å bli en ekspert kan kun gjøres på en måte, trene, trene og så trene litt mer. Start enkelt og bygg opp vanskelighetsgraden ettersom man blir mer og mer erfaren. Til slutt så vil man kunne fremføre sin favorittstil med sikkerhet og glede for alle parter. En fin stilling som mange liker og er enkel og sikker er en såkalt Spread-Eagle stilling. Ligg på rygg eller mage på senga og så spre armer og ben ut i en X, så binder man armene og bena fast i hvert sin sengestolpe/sengeben. Dette er en posisjon som er sikker og ganske komfortabel for den bundne. I tillegg så byr denne posisjon på mange muligheter på hva man kan gjøre videre med den bundne.

7. Ikke la tauet skli raskt over huden til den underdanige, dras tauet for fort så vil man fort kunne skape brannsår og ubehageligheter som man ikke ønsker. Hold en av dine egne fingre/hender imellom tauet og den underdanige, la tauet skli mest på din egen finger/hånd - da kjenner du selv hvor fort man kan dra og man tilpasser da farten selv. Dessuten er huden vesentlig tykkere i håndflaten enn for eksempel på baksiden av knærne og kan lettere tåle gnissingen av tau.

8. Husk også at alle underdanige har forskjellig fysikk. Forskjellene er størst mellom menn og kvinner, men kvinner er også forskjellig fra andre kvinner og menn forskjellig fra andre menn igjen. Noen klarer å få albuene til å røre hverandre lett bak ryggen, andre ikke. Noen er myke som seigmenn, andre er stive som stokker. Så ta hensyn til hvor myk den underdanige er i kroppen og hvor god form vedkommede er i før man binder en opp i de mest anstrengende posisjoner. Husk at også dagsformen hos den enkelte kan gjøre at det ikke er sikkert han/hun tåler noe du gjorde med vedkommende for to uker siden.

9. Forlat aldri en bundet person! Hva om vedkommede får ett illebefinnede? Hva om huset begynner å brenne? Faremomentene er mange. Skal man forlate en bundet person, bør man ikke gå lenger enn til naborommet. Sjekk vedkommede ofte og ha døren åpen slik at han/hun kan rope om hjelp om nødvendig.

10. Hvis vedkommede er kneblet i så avtal et kodetegn som betyr Rosa. F.eks å nynne på en avtalt melodi, rasle med ett nøkkelknippe, slippe noe i gulvet etc. Ta da av knebelen slik at den underdanige kan fortelle hva som er galt slik at det kan rettes på og leken fortsette eller stoppes om nødvendig.

Dette er bare ett utdrag av de sikkerhetsregler som jeg mener er viktigst å ta med, jeg har også forsøkt å skrive ganske detaljert slik at de ikke er til å misforståes. Så les dem igjennom ett par ganger slik at man husker essensen i dem. Disse reglene kan tøyes og bøyes som man selv ønsker, så dette er egentlig ingen fasit; noen vil ha bondagen så stram som mulig og blåser i faremomentene. Avtal med den underdanige om grenser og sikkerhet slik at man ikke gjør noe dumt. Er man i tvil så prat med andre folk om hva de syntes om det som ønskes gjort, de kan kanskje komme med innspill om sikkerhet og hva som kan gå galt, slik at dette forhindres før det skjer. Når sikkerheten settes i høysetet, øker tilliten, og dette øker sjansene for interessante og spennende leker for begge/alle parter.
Lykke til!

Copyright 2000 - {Simon Kildal}