Nye innen BDSM

 Tommelfingerregler i BDSM-verdenen

Det er mye man undres på når man er nye i BDSM-verdenen. Vi har alle vært der, og de fleste av oss husker våre første erfaringer og bekjentskaper. Noen av disse er gode minner, og andre er ikke fullt så gode.

For å ta det som er viktigst for en som er ny og ”uprøvd”: Det er noen tommelfingerregler som er viktige å lære seg, og ikke minst å bruke.

  • Avtal kodeord. Sørg for at disse er mulige å bruke – for begge parter. - Avtal grenser.
  • Om du avtaler treff med en mulig ny partner (som du ikke har møtt irl før), er det viktig at det aller første treffet er uten lek, og på et offentlig sted.
  • Alkohol og/eller andre rusmidler hører ikke sammen med SM.
  • Ha respekt for andre mennesker, uavhengig av deres SM-rolle.

De fire reglene over er for din egen sikkerhet. Og de er så selvfølgelige at man lett kan glemme dem, dessverre. <!--[endif]-->

Det er den underdanige (submissive/masochistiske) som oftest kommer opp i uheldige/ ubehagelige opplevelser - heretter kun benevnt sub.

Et eksempel på en uheldig situasjon:

Som sub lærer man nesten aller først at når en Dominant/Sadist – heretter kun benevnt Dom – sier hopp, så skal suben ikke engang spørre hvor høyt. Man hopper så høyt som man bare kan, og ender gjerne opp med å få straff fordi det ikke var høyt nok, eller stilfullt nok, eller fordi Domen mente at suben skulle skjønt at h*n skulle hoppet fra Eiffeltårnet i stedet…

Med andre ord – som sub lærer man seg å lyde uten spørsmål eller forbehold. Og man lærer også at man skal la seg dominere av alle dominante man støter på, i alle fall de man treffer på nett. Dette strider mot det å respektere/bli respektert som et tenkende og følende menneske.


I starten er mange svært ivrig på å få seg noe. En beta, en omgang, en session, en… det er ulikt hva man har behov for, men til tider blir behovet og ønsket så sterkt at man satser litt mer enn det som er fornuftig – bare for å få. Og når en sub da kommer i kontakt med en Dom som ikke vil ha avtale om kodeord eller grenser (kan være Domen påstår seg så erfaren og flink at slikt ikke er nødvendig?) så kan nøden tidvis være større enn fornuften. Dessverre er det mange suber som har fått seg noen negative overraskelser i lek. Det som skulle bli en herlig spennende opplevelse, ble til en skremmende smertefull opplevelse der man mister kontrollen over seg selv på feil måte, og det med en ukjent person. Det er stor forskjell på fantasi og virkelighet.

Mange suber undersøker litt rundt når de treffer en Dom på internett som de har lyst til å bli kjent med irl. Det kan være smart, for da kan du være heldig å luke ut useriøse Dom’er som andre har hatt dårlig erfaring med.

En annen regel som er god å følge, er å sørge for at de første treffene man har med mulige partnere fra internett, er på offentlige steder. Alliér deg gjerne med noen du kjenner som kan ringe deg på mobilen i løpet av treffet. Eller legg det til en tirsdagskafe hos SMil Oslo. Sistnevnte er kun mulig dersom man bor i rimelig nærhet til Oslo, men det er også muligheter for å delta på kafetreff og lignende andre steder i Norge.